Edgeworthia, wat je nog niet wist;

Posted by support@outhands.nl in Edgeworthia, Geen categorie, Voorjaar | 0 comments

Edgeworthia

Edgeworthia is als snijbloem nog niet zo lang bekend. Pas de laatste 3 jaar zien we hem vaker en nog altijd in zeer kleine hoeveelheden. Dit komt omdat ze voor de snij buitengewoon moeilijk te kweken zijn. Ten eerste duurt het al vijf á zes jaar voordat ze voor het eerst gesneden kunnen worden, dit vraagt dan ook een hoop geduld van onze kwekers.
Daarnaast zijn ze erg gevoelig voor het weer, met name wanneer de bloemen in bloei beginnen te komen kunnen ze niet goed tegen de kou en in Nederland geeft geeft dat nogal eens kopzorgen.
Kwekers als Henk Vermeulen, die ondanks alles hun geduld konden bewaren krijgen er wel iets moois voor terug. Met goudkleurige bloemen zo groot als pingpongballen en die bovendien heerlijk geuren, hebben zij een zeer exclusief product in handen.

Flexibele stelen

Wat erg wonderlijk is aan deze bloemen is dat ze fluweelachtige stelen hebben die flexibel zijn. Je kunt er zelfs een knoop in leggen zonder dat ze hier stevigheid door verliezen. De creatieve mogelijkheden zijn onbeperkt! Bovendien zijn de rode stelen op zich al erg mooi om naar te kijken. Net als de bloemen stralen de stelen een soort zilverachtige gloed uit.

 

Ook in het rood verkrijgbaar

De goudkleurige Edgeworthia is inmiddels bij de liefhebbers al redelijk bekend als snijbloem. Ze zijn er echter ook in minder bekende kleuren, zoals in het rood of in het wit.
De rode varianten bloeien rond de valentijn. Bij my-blush zijn enkele testsoorten aangeplant. Hou jij van experimenteren? Laat dan een reactie achter dan houden we je op de hoogte voor de eerste snede.

Mitsumata

Een grappige anekdote is dat we de stelen eigenlijk al jarenlang importeren vanuit China en ze vanaf daar beter bekend zijn als Mitsumata. Mitsumata wordt van oorsprong geteeld om er papier van te maken en zo zijn ze dan ook bekend in de volksmond. “Papierstruik“.

Tags: , ,

Comments are closed.